Bouwstudenten leren in het Duurzaam Doen Huis

Wat is duurzaam bouwen? Welke bouwkundige voorzieningen zijn er voor technische installaties? Welke technische installaties in de bouw zijn er? Om antwoord te krijgen op deze vragen is het voor bouwstudenten noodzakelijk om over de muren van het eigen vakgebied heen te kijken. Daarom bezochten eerstejaars en derdejaars studenten Middenkader Functionaris Bouwkunde van ROC Friese Poort Leeuwarden woensdagochtend 25 november 2015 het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam. Een praktische kennismaking met duurzame technieken op installatiegebied voor de eerstejaarsstudenten. Een technische verdieping voor de derdejaarsstudenten die al op stage zijn geweest.

Klik door voor een foto impressie.

Praktijk Duurzaam Doen Huis
Volgens Christiaan Stavorinus, docent bouwkunde, is het Duurzaam Doen Huis bij uitstek geschikt om studenten op een hele praktische manier kennis te laten maken met duurzame technieken in de bouw. ‘Er staan 22 technische opstellingen die relevant zijn voor de bouw’. Aan de hand van praktijkopdrachten hebben de studenten met de volgende duurzame installaties gewerkt: douche warmte terug win, warmtepomp, HRE- Ketel, passiefhuistoestel, zonnepanelen, vloerverwarming, zonneboiler en warmte terug win installatie.

Zichtbare technieken
In de dagelijkse praktijk zijn de technische installaties vaak weggewerkt achter muren en plafonds. Het Duurzaam Doen Huis maakt techniek zichtbaar aan de hand van 22 technische opstellingen. ‘Nu weet ik ook hoe zo’n apparaat er uit ziet. Ik weet hoe het werkt en wat de verschillende onderdelen zijn’, aldus een van de bouwstudenten.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.