Bouwinfra studenten maken houten schillen voor talenpaviljoen Lan fan Taal

‘Acht bouwinfra studenten van de vestiging Drachten timmerden vier weken lang in de loods van het voormalige Zwettemeubelen aan twintig grote houten schillen’, vertelt Sym Timmermans van ROC Friese Poort. Deze schillen vormen de hoepelrok van een moeder, een mem, in de Prinsentuin bij het Talenpaviljoen. Een initiatief in het kader van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018.

Lan van Taal
In de derde week van februari 2018 zijn de houten schillen naar de Prinsentuin vervoerd, waar de bijzondere rok het huis vormt van Lân fan Taal. MeM is de ‘huiskamer’ van Lân fan Taal waarin kleine talen uit Europa, streektalen en -dialecten uit Nederland en minderheidstalen uit Leeuwarden van 30 maart 2018 tot en met 28 oktober 2018 centraal staan. De bouwinfra studenten timmerden onder leiding van docent Sym Timmermans en in overleg met BUOG: Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, de opdrachtgever. De twintig houten schillen zijn elk twaalf meter en vormen het paviljoen in de vorm van twee moeders op een hoepelrok.

Het  bedrijf BUOG, dat nu huist in het bijzondere blauwe opvallende huis aan de Harlingertekweg, begon haar carrière op de Ampèrestraat waar nu de oprit naar het Stephensonviaduct gekomen is.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.