Biosintrum presenteert projecten voor gemeenteraad Ooststellingwerf

‘Al met al een leerzame nieuwe ervaring in een professionele setting waar ik veel plezier aan heb beleefd’, is de eerste reactie van bouwstudent Bas van Dijk van ROC Friese Poort. Dinsdag 2 februari 2021 gaf hij een presentatie over het leerproject Biowente aan de gemeenteraad van Ooststellingwerf in het kader van de Week van de Circulaire Economie. ‘Dit is een mooie kans voor het Biosintrum Oosterwolde om te laten zien hoe MBO en HBO studenten denken over duurzaamheid en dit vertalen naar praktische ideeën’, aldus Petra Boorsma van Biosintrum

Biowente 
‘Onze uitdaging was het ontwerpen van een Biowente met Biosintrum als opdrachtgever’, zo neemt Bas van Dijk de gemeenteraad mee in zijn verhaal. ‘Ik heb dan ook veel tijd en energie gestoken om de woning zo circulair, duurzaam en biobased mogelijk te maken. Denk aan passieve zonne-energie, een vegetatiedak, lamellen gevels, olifantengras beton en zonnepanelen’. 

Levensecht onderwijs
‘Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort stimuleert studenten om te werken aan levensechte praktijkvragen zoals bijvoorbeeld de Biowente. ‘, licht Roeland Westra, projectleider van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort, toe. ‘Door te werken aan praktijkvragen van opdrachtgevers ontdekken studenten meer dan alleen de theoretische leskaders. Tijdens dit leertraject doen studenten praktische ervaringen op en ontwikkelen zij zich tot vakmensen van de toekomst. Bovendien maken zij kennis met een van de belangrijkste thema’s in onze tijd: energietransitie en circulaire economie’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.