Bedrijven in gesprek met UNETO-VNI en OTIB bij Centrum Duurzaam

Wat kan OTIB voor mijn bedrijf betekenen? Wat doet UNETO-VNI? Dit zijn relevante vragen voor bedrijven in de installatiebranche en in de elektrotechnische detailhandel. Daarom organiseerden UNETO-VNI en OTIB op woensdag 4 november 2015 een informatiebijeenkomst op de locatie van Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Zeven bedrijven uit Friesland waren nieuwsgierig naar de financiële subsidie regelingen en de actuele ontwikkelingen en kansen in de markt.

Klik door voor een foto impressie.

Subsidieregelingen voor scholing
De financiële subsidieregelingen van OTIB zijn gericht op het duurzaam opleiden van medewerkers. Het voortdurend scholen van medewerkers is voor bedrijven van levensbelang om technische ontwikkelingen bij te houden. Uitdaging voor bedrijven is om zich aan te passen aan de snel veranderende wereld om ons heen. Volgens Andre Bouwmeester van OTIB moeten bedrijven niet bang zijn dat geschoolde medewerkers op termijn het bedrijf verlaten. Het andere uiterste is namelijk dat bedrijven niets doen aan bij- en nascholing. ‘En wat doe je dan als medewerkers langdurig in dienst blijven?’ OTIB helpt bedrijven niet alleen met subsidieregelingen maar ook met scholingsadvies en loopbaanworkshops.

Klik door voor de presentatie van Otib

Keurmerk
Klanten doen zaken met bedrijven op basis van vakmanschap, zo schetst Jacob Hulshoff van UNETO-VNI. Elk bedrijf heeft als het ware zijn eigen keurmerk. UNETO-VNI helpt bedrijven om dit keurmerk te borgen en te versterken. Dit is zeker nodig nu de markt lijkt aan te trekken en de overheid energiebesparing in toenemende mate gaat stimuleren. Uitdaging is en blijft om het MKB te wijzen op energiebesparingsmogelijkheden omdat MKB bedrijven in de dagelijkse praktijk energiebesparingsmogelijkheden laten liggen. Met de MKB Energy CheckUp biedt UNETO-VNI haar leden een nieuwe, online energiescan, die is ontwikkeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Deze onafhankelijke en gebruiksvriendelijke scan geeft ondernemers in vier stappen inzicht in energieverbruik en advies over besparingsmaatregelen zoals verlichting, verwarming, koeling, luchtbehandeling, energie en water.

Klik hier voor de presentatie van UNETO-VNI.

 Kennismaking met Centrum Duurzaam
‘Centrum Duurzaam studenten prikkelen om zoveel mogelijk te werken met duurzame technieken in samenwerking met bedrijven’, aldus Roeland Westra, projectleider van Centrum Duurzaam. ‘Er is sprake van levensechte leeractiviteiten om studenten voor te bereiden als de energieprofessionals van de toekomst’. In een rondleiding maakten de mentoren kennis met het Duurzaam Doen Huis en de innovatiewerkplaats waar studenten samen met bedrijven werken aan projecten zoals bijvoorbeeld de ecokubus, de solarboot en de Frisian Eco Car. Een persoonlijke kennismaking van de bedrijven V&S beveiligingen Leeuwarden, Ewald Leeuwarden, Lodema Elektrotechniek Leeuwarden, Koopmans en Zwart Leeuwarden, Damstra Installatietechniek Driezum, Technisch Bedrijf J. Rodenburg Redezum en Bakker Professional Berltsum met de duurzame technieken van Centrum Duurzaam.

 

 

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.