Aftrap Skelterrace Friesland 2015 voor vmbo leerlingen

De skelterrace 2015 is feestelijk van start gegaan. VMBO leerlingen staan in de startblokken om hun skelter op te bouwen. Vrijdagmiddag 27 maart 2015 was de Grand Opening op de locatie van ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Leerlingen en docenten van 8 VMBO scholen en 12 sponserende bedrijven kwamen bij elkaar voor de feestelijke aftrap. De organisatie van de skelterrace is in handen van studenten van de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen Organisatie.

Klik hier voor de fotoimpressie

Feestelijke opening
De skelterrace vindt plaats op 19 juni 2015. Het doel van de Skelterrace is om VMBO leerlingen van klas 1 en 2 te enthousiasmeren en uit te dagen om te kiezen voor technische opleidingen Van alle sponsorende bedrijven is door de studenten van Marketing, Communicatie en Evenementen Organisatie een promotiefilm gemaakt. Na het kijken van de promotiefilm van één van de bedrijven kwam de vertegenwoordiger van dit bedrijf en een van de deelnemende teams samen naar voren. Zo zijn de VMBO leerlingen gekoppeld aan het bedrijfsleven om met elkaar de skelterrace voor te bereiden en te racen.

Voorbereidingen skelterrace
De skelterrace is een race van 500 – 1000 meter met onder andere een sprint van 100 meter. De VMBO leerlingen hebben nu tot 19 juni 2015 de tijd om hun skelter op te ‘pimpen’. De mooiste skelter wint namelijk een leuke prijs. Ook kunnen de teams op andere onderdelen in de prijzen vallen, zoals bijvoorbeeld voor de snelste skelter. Ook moeten de skelters tijdens de race verschillende manoeuvres uitvoeren op een behendigheidsparcours.

VMBO scholen
De 8 VMBO scholen die meedoen aan de skelterrace zijn: CSG Ulbe van Houten, CSG Anna Maria van Schuurman, Piter Jelles Yn Sicht, Piter Jelles De Dyk, CSG Comenius (VMBO), Nordwin College, OSG Simon Vestdijk (Harlingen) en OSG Simon Vestdijk (Franeker).

Sponsorende bedrijven
De 12 sponsorende bedrijven van de skelterrace zijn: Equinox Autolijn, Lodema elektrotechniek, Mannen van Staal, Ardagh Group, MSE Forks, Machinefabriek Jovi , Pyra Sied Xtreme Acrylic , FIB Industries, Defensie, Clondalkin, Oostwoud International en Noord Nederlandse Draad Industrie.

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de nieuwsgierigheid prikkelen van jongeren, docenten en bedrijven. Dit doet Centrum Duurzaam door de technische kennis van morgen met elkaar te delen zoals bijvoorbeeld door het organiseren van de skelterrace. Dit leidt tot nieuwe inzichten bij jongeren, docenten en bedrijven.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.