Aftrap innovatieproject ECOkubus

Op donderdag 11 september 2014 was de aftrap van het ECOkubus project. Een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Een volledige klas eerstejaars Middenkader Engineering studenten uit Leeuwarden gaat de komende tijd aan de slag met de bouw van deze ECOkubus.

Klik hier voor een foto impressie.

ECOkubus
De ECOkubus komt buiten op het terrein van de Anne Wadmanwei te staan en maakt deel uit van het Duurzaam Doen Huis. De kubus gaat dienst doen als proefopstelling en dient zelfvoorzienend te zijn. Studenten kunnen straks bijvoorbeeld energieplanningen maken om zo te kijken wat dit met de energiehuishouding doet. Docent Emil Koster vertelde aan de groep wat de verwachting zijn en liet het ontwerp van de kubus zien, dat in samenwerking met Adema Architecten is gemaakt. De kubus krijgt een stalen constructie in plaats van houtskelet.

In samenwerking met bedrijven
De studenten gaan onder begeleiding van verschillende docenten én in samenwerking met het bouwbedrijf Jorritsma de ECOkubus bouwen. Leo Hofstra, projectleider bij Jorritsma, gaat de studenten voorzien van deskundig advies. “Ik ben er om te zorgen dat het ontwerp de juiste kwaliteit krijgt” legt Hofstra aan de studenten uit. De studenten, nu nog enigszins verlegen, hebben er zin in. Ze gaan eens niet de gebruikelijke tafeltjes of stoelen maken, maar met een echt project aan de slag!

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.