Afdeling Bouwkunde in Leeuwarden ontvangt nostalgisch schilderij

Op vrijdag 25 november 2022 vond de officiële onthulling en overhandiging plaats van een uniek schilderij. Op het olieverf schilderij is een tafereel te zien van de de werkplek in een bouwwerkplaats rond 1955.

Indertijd was dhr. Douma werkzaam in deze werkplaats. Hij werd later medewerker bij Bouwbedrijf de Lang. Bij zijn pensionering gaf de heer Douma het zelf gemaakte schilderij aan de heer de Lang. De Lang is jarenlang directeur/eigenaar geweest van het bouwbedrijf en verkocht zijn bedrijf in 2006 aan Friso Bouwgroep. Na de verkoop van zijn bedrijf bleef het schilderij in privébezit. Inmiddels is er geen plaats meer voor het schilderij en is samen besloten om het schilderij aan te bieden aan de gezamenlijke bouwopleidingen aan de Anne Wadmanwei.

Na de onthulling van het schilderij vertelde de heer de Lang wat belangrijk is bij de bedrijfsvoering van een bouwbedrijf. Hij is ingegaan op de financiële risico’s, personeelsbeleid en het samenwerken met onderaannemers en opdrachtgevers. De afdeling bouwkunde heeft van de overdracht even een officieel momentje van gemaakt in aanwezigheid van 60 studenten.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.