3D printen Outlet Dokkum voor winkelend publiek en winkeliers

‘Met 3D printen in Outlet Dokkum willen we de nieuwsgierigheid prikkelen van het winkelend publiek en de winkeliers in Dokkum’, lacht Herbert Groenevelt, docent ROC Friese Poort. ‘We willen graag samen op zoek naar het antwoord op de vraag wat je met 3D printen kunt’. Elke maand organiseert Outlet Dokkum een 3D middag. ICT studenten uit Leeuwarden maken met de 3D printers levensechte gebruiksvoorwerpen in Outlet Dokkum onder begeleiding van het bedrijf Evenredig uit Dokkum. In 2016 konden consumenten en winkeliers op 26 januari en 23 februari zich laten inspireren door de wereld van 3D. De volgende 3D middag in Dokkum is op dinsdag 22 maart 2016.

Klik hier voor de foto impressie

Experimenteren met 3D
Voor velen is 3D wel een bekend begrip maar niet een vanzelfsprekend iets. ‘Wat ontbreekt is vaak de praktische gebruikerservaring met de 3D printer’, legt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, uit. ‘Veel mensen hebben thuis nog geen 3D printer staan’. Het werken met de 3D printer omvat veel verschillende facetten zoals bijvoorbeeld materiaalgebruik, instellingen, onderhoud en digitaal tekenen. ‘Omdat het allemaal nieuw en onbekend is, is het een kwestie van experimenteren’ volgens Jolmer Tilstra van Evenredig uit Dokkum. ICT studenten van ROC Friese Poort leren over 3D printen door te experimenteren en delen nieuwe inzichten graag met het winkelend publiek en winkeliers van Dokkum.

3D workshops
Naast het meekijken met 3D printen in Outlet Dokkum wil Outlet Dokkum graag 3D workshops organiseren. Zowel voor het winkelend publiek als voor de winkeliers in Dokkum. In de 3D workshops kan iedereen gebruikerservaring opdoen en persoonlijk ontdekken wat de mogelijkheden van 3D printen zijn. ‘Wat is het dan mooi dat jonge mensen ons attenderen op deze nieuwe 3D ontwikkelingen. En over 20 jaar heeft iedereen een 3D printer in huis die in full colour gebruiksvoorwerpen print in verschillende materialen’, is de enthousiaste overtuiging van Jolmer Tilstra.

Initiatief 3D printen
Outlet Dokkum wil in samenwerking met de opleiding ICT en onder begeleiding van de expertise van Centrum Duurzaam en het bedrijfsleven winkeliers en consumenten bekend maken met de mogelijkheden van 3D printen. De docenten Herbert Groenevelt en Joost Willems, projectleiders van de Outlet leerbedrijven van ROC Friese Poort bieden de outletwinkels aan als levensechte leeromgeving voor studenten van detailhandel en ICT.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.