3D print workshop voor studenten OKé-traject

‘Onze studenten volgen het OKé-traject’, vertelt Marieke van Houten van Bureau TAB. ‘Dit zijn studenten die zich oriënteren op hun keuze voor een nieuwe opleiding. Met een 3D workshop willen we hen spelenderwijs en heel praktisch kennis laten maken met de wereld van 3D printen. Ze ervaren dan zelf wat het is en of ze het wel of niet leuk vinden. Dat past bij het ontdekken van de volgende stap in hun loopbaan’.  Donderdag 19 oktober 2017 volgden 8 studenten van het OKé-traject een 3D print workshop bij Centrum Duurzaam.

Klik door voor een foto impressie van deze 3D print workshop.

Wat is 3D printen?
‘3D printen geeft veel nieuwe mogelijkheden om iets te maken’, legt Thorwald van der Tooren van ROC Friese Poort uit. ‘Eigenlijk is het niet meer dan een nieuwe productietechniek’.  Een 3D printer maakt van een digitaal bestand een tastbaar product. ‘Alles wat jij kunt bedenken en kunt tekenen in 3D is afdrukbaar en dus maakbaar’. De studenten tekenden in Tinkercad hun eerste ontwerp van een naamplaatje met eigen naam of een sleutelhanger en printten deze vervolgens uit op een Ultimaker 3D printer. Op de website van Thingiverse zijn alle mogelijke objecten te vinden om in 3D te printen.

17 ongelooflijke 3D geprinte objecten

Bureau TAB
ROC Friese Poort heeft in elke vestiging een bureau waar studenten terecht kunt voor vragen over opleidingen en extra ondersteuning bij het volgen van een opleiding: Bureau TAB. TAB staat voor Traject, Advies en Begeleiding.  Medewerkers van Bureau TAB helpen studenten bij uiteenlopende vragen.  Ben je op zoek naar een opleiding maar kan je geen keuze maken? Twijfel je of je de juiste opleiding hebt gekozen of zit je niet lekker in je vel vanwege privé omstandigheden? Ben je dyslectisch en wil je hierbij ondersteuning of een dyslexiepasje? Samen met een studieloopbaanbegeleider en een medewerker van Bureau TAB gaan studenten op zoek naar een oplossing die bij jou past. ‘Ons doel is om te zorgen dat studenten met plezier en succes een passende opleiding volgen en afronden’, zegt Wietske Schaafsma van Bureau TAB.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.