3D idee Ondernemend Dokkum geprint door Outlet Dokkum

In september 2015 startte ROC Friese Poort afdeling Handel en Ondernemerschap een bijzondere samenwerking met Centrum Duurzaam en de afdeling ICT. ‘Het idee was om in Outlet Dokkum met 3D printers te werken waarbij studenten detailhandel en ICT praktijkopdrachten 3d printen voor ondernemers en klanten in en rondom Dokkum’, zegt Herbert Groenevelt, docent detailhandel, lachend.  ‘Natuurlijk met begeleiding door het bedrijfsleven’. Jolmer Tilstra, eigenaar van Evenredig.nl uit Dokkum ondersteunt elke maand  studenten detailhandel en ICT bij het 3D printen.

Op de foto van links naar rechts: Frans Bauke Damstra (student H&O), Jolanda van Boerum (Kingma Lingerie), Joost Willems (docent ROC Friese Poort), Yorick Westra (student H&O) en Bennie van Boerum (Rosier Dokkum).

Praktijkopdrachten winkels Dokkum
In Outlet Dokkum zijn de 3D printers middenin de winkel zichtbaar voor het winkelend publiek en de deelnemende ondernemers van Outlet Dokkum. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met 3D print technologie. Inmiddels verstrekt ondernemend Dokkum de eerste praktijkopdrachten voor de studenten. Rosier Dokkum en Kingma Lingerie uit Dokkum wilden graag visitekaarthouders 3D tekenen en 3D printen. Na het ontwerpen en het 3D printen namen Rosier Dokkum en Kingma Lingerie eind maart 2016 de visitekaarthouders in ontvangst. ‘De houders zijn geprint met duurzaam materiaal’, laten de studenten weten.

Uw idee 3D printen?
‘Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om zelfbedachte opdrachten en ideeën op te sturen om 3D te printen’, is de uitnodiging van Jolmer Tilstra van Evenredig.nl. Via de Facebookpagina van Outlet Dokkum blijft u op de hoogte van de 3D ontwikkelingen in Dokkum en mist u geen enkele 3D printsessie, www.facebook.com/outletdokkum. Heeft u zelf een leuk idee voor de 3D printers? Mail deze dan naar outletdokkum@gmail.com.

.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.