14 energieke inwoners gemeente Leeuwarden opgeleid tot energiecoach

In de afgelopen twee maanden kwam Milieu Centraal naar het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort om 14 huiseigenaren uit de gemeente Leeuwarden op te leiden tot Energiecoach. Wat komt er kijken bij de rol? Hoe richt je zo’n rol in? ‘Hoe enthousiasmeer en informeer je je buurman en wat is je rol als energiecoach tussen huiseigenaar en bedrijfsleven’, legt Arjen Goodijk van de gemeente Leeuwarden uit.

Klik door voor een impressie van de cursus energiecoach in het Duurzaam Doen Huis

Opleiding energiecoaches
Het energieloket ‘Slim wonen in Leeuwarden’ van de Gemeente Leeuwarden vindt het belangrijk om energie en het enthousiasme van wijkbewoners te benutten bij de verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. ‘Het aanbod van Milieu Centraal, deels gefinancierd door het VNG, was een uitgelezen kans om de energie uit de wijken tot een hoger niveau te brengen’.

De Energiecoach
De energiecoaches in opleiding kwamen in de afgelopen drie maanden 5 keer samen om kennis op te doen over de verschillende facetten van een energiecoach. Waar liggen de kansen en mogelijkheden qua energiebesparing? Waar begin je? Hoe help je je buurtgenoten duurzaam op weg? Maar ook, hoe voer je een adviesgesprek? En hoe breng je de wensen van je buurtgenoot in kaart?

Praktijksessie
Op donderdagavond 8 juni 2017 is de laatste sessie van de in totaal 6 bijeenkomsten. Centrum Duurzaam gaat in een praktijksessie met de deelnemers aan de slag. Het Duurzaam Doen Huis biedt de deelnemers de kans om de nieuwste duurzame technieken te ontdekken en een keuze te maken voor de beste opmaat oplossingen voor hun woning.

Vervolg
Na afloop van de cursus gaat de Gemeente Leeuwarden met de cursisten in gesprek om te kijken hoe hun kennis en ervaring inzetbaar is in hun eigen omgeving. Waar liggen de kansen en mogelijkheden om bij te dragen aan de energie bespaarambities in hun wijk of dorp.

Les 2

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.