1000e lid in LinkedIn groep van Centrum Duurzaam

Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort heeft op LinkedIn een eigen groep. ‘Deze groep hebben we in 2013 aangemaakt met als doel om het onderwijs en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden’, vertelt Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. ‘Inmiddels bestaat deze groep uit meer dan 1000 leden’. Edwin van Dijk, vestigingsmanager van Burghouwt in Drachten is het 1000e lid. Op de technieklocatie van ROC Friese Poort in Leeuwarden ontving Edwin de welbekende groene dopper van Centrum Duurzaam als gewaardeerd lid.

Duurzame avonturen
Centrum Duurzaam organiseert duurzame avonturen voor studenten. ‘Dit doen we altijd in samenwerking met het bedrijfsleven. Samen met een docent ga ik in gesprek met het bedrijfsleven om duurzame avonturen aan te sluiten op  vanuit actuele duurzame ontwikkelingen duurzame avonturen op te zetten. Zo organiseren we levensecht onderwijs in 6 stappen: Duurzaam Doen Lezingen en workshops in het Duurzaam Doen Huis. Studenten leren zo van elkaar, van de docent en van praktijkexperts van bedrijven’.

Verhalen verbinden
Deze duurzame avonturen vertaalt Centrum Duurzaam naar online berichten op de eigen website en in de LinkedIn groep. ‘Zo maken we projectonderwijs zichtbaar in de vorm van verhalen. Deze verhalen fungeren tevens als cement tussen het onderwijs en  het bedrijfsleven’. Het onderwijs en het bedrijfsleven zijn ambassadeur van elkaar om te laten zien dat techniek leuk en uitdagend is. ‘Onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek en te begeleiden via MBO en HBO naar een baan in de energietransitie en circulaire economie’, vult Edwin van Dijk aan. ‘Daarom heb ik mee aangemeld voor de LinkedIn groep van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.