Blog Archives

Robotisering en meer houtgebruik maken bouwsector toekomstbestendiger

Duurzaam bouwen met BIM en CLT

Digitaal bouwen
BIM is de manier om foutvrij met prefab elementen op een efficiënte manier te bouwen met alle betrokken partijen. Met het digitale 3D model bereid je de bouw tot in de puntjes voor en lever je een model waarmee prefab elementen in de fabriek geautomatiseerd gemaakt worden. Syds Wiersma vertelt u over de dagelijkse praktijk van digitaal bouwen en de voordelen van BIM.

Energietransitie vergt overstap naar nieuwe energiesystemen

De volgende stap in de energietransitie

Optimaal duurzame energie opwekken, opslaan en gebruiken is de stap voorwaarts in de energie transitie. We produceren meer duurzame energie dan we zelf kunnen gebruiken en creëren hierdoor negatieve impact aan verduurzaming. De oplossing is lokaal opwekken, lokaal opslaan en lokaal gebruiken.

Jan Rotmans

Wereld in transitie

Jan Rotmans beschrijft hoe deze transitie van onderop gedragen wordt, hoe mensen zelf alternatieven ontwikkelen en uitvoeren. Deze beweging is essentieel: voor een beteraangepaste samenleving en economie. Een positieve blik op de toekomst is het resultaat, mis deze lezing dus vooral niet.

Sabine Stuiver Hydraloop

Waterbesparing

Volg de speech vol technische weetjes (wat is een biobal?), zakelijke tips (leer je talen!) en smakelijke anekdotes (je komt nog eens iemand tegen…) Het verhaal van Hydraloop gaat over dromen en doen, over durven en over doorzetten. En over een duurzame wereld natuurlijk!