Studenten Marketing & Communicatie werken mee aan kunstproject met 3D-printers

Op woensdag 29 mei 2019 was ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei facilitator van kunstenaarsproject Het Huis. Studenten Marketing & Communicatie – waarvan twee stagelopers bij het project – hielpen mee bij het 3D-scannen van deelnemers aan het kunstenaarsidee. Het plan is bedacht door Marijke Tiemersma en Hein de Graaf.

Kunstproject
‘We zijn bezig met een kunstenaarsproject in de gemeente Leeuwarden’, vertelt Dedmer Tuinstra, docent bij ROC Friese Poort. ‘Met onze 3D-scanners gaan we de lichamen van 150 tot 200 mensen inscannen en vervolgens printen. Het plan is de verhalen achter de deelnemende mensen naar voren te halen. Onze studenten Marketing & Communicatie faciliteren dit project voor kunstenaars. Als ROC Friese Poort leveren wij bovendien de apparatuur, zoals de scanner en printers.’

Levensecht onderwijs
De deelname aan dit kunstproject van studenten Marketing & Communicatie is een voorbeeld van levensecht onderwijs. Dit leertraject van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort biedt studenten de mogelijkheid om buiten theoretische kaders te treden. Zij doen praktijkervaringen op tijdens samenwerkingen met bedrijven en leren uitdagingen op een creatieve wijze te benaderen. Hierdoor betreden zij over enkele jaren goed voorbereid de arbeidsmarkt.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.