Student Mechatronica ROC Friese Poort bouwt brandstofcel in oude 2CV

Mechatronica-student Frank van ROC Friese Poort heeft veel plezier beleefd tijdens zijn stage bij Holthausen in Groningen. Daar kreeg hij vanaf 11 februari 2019 de opdracht een 2CV op waterstof te laten rijden. Samen met een andere stagiair heeft hij deze taak met succes afgerond.

‘Wij hebben als school in 2018 onze eigen waterstofauto gebouwd’, vertelt Cor Scholte, docent bij ROC Friese Poort. ‘Daarom hebben we goede contacten met Holthausen. De stage van Frank loopt in juli ten einde, maar hij heeft een contractaanbod ontvangen. Zo tevreden is Holthausen over zijn werkzaamheden. Onder toeziend oog van de technici bij het Groninger bedrijf hebben Frank en een collega-stagiair een brandstofcel in een oude Eend gebouwd. Onlangs maakten ze een testrit in de auto; met succes!’

2Cl’Eau
De 2CV die voor het project gebruikt wordt, is van Rob Mulder. Mulder heeft op het YouTube-kanaal Grandioos Groningen een programma met de titel ‘In mijn eendje’. De betrokkenen kwamen met Mulder overeen de waterstofeend te dopen tot een 2Cl’Eau.

Eerdere waterstofauto
Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort deed al eerder ervaring op met auto’s op waterstof. Op vrijdag 29 juni 2018 presenteerden studenten Mechatronica hun zelfgemaakte waterstofauto. Zo’n 25 studenten werkten vorig jaar hard aan de realisatie van het fossielvrije voertuig, onder deskundige begeleiding van Holthausen en Frisian Motors. Het doel daarbij was: met nieuwe, duurzame technieken in de praktijk leren omgaan en meedoen aan de Elfwegentocht.

Levensecht onderwijs
De samenwerking met Holthausen is een voorbeeld van levensecht onderwijs. Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort helpt studenten met deze werkwijze aan praktijkervaringen in het bedrijfsleven. Hiermee stoomt de onderwijsinstelling hen klaar voor de arbeidsmarkt.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.