Spectaculaire Robot Battle in trek bij studenten

“De tien weken zijn voorbijgevlogen. We hebben een zelfbedachte robot daadwerkelijk gemaakt. Een geweldige ervaring”, zegt student Sake Tiemersma. Tijdens de Robot Battle op vrijdag 9 november 2018 bonden zeven studentengroepen de strijd aan. Teams van Middenkader Engineering, Mechatronica, Werktuigbouw en Elektro namen deel aan de wedstrijd.

Klik hier voor een foto-impressie van de Battle

In groepjes van vier werkten de tweedejaarsstudenten aan hun robot voor de battle. De competitie bestond uit verschillende elementen: de showcasing, waar het uiterlijk de punten bepaalt en een behendigheidswedstrijd, waarbij een kort parcours wordt afgelegd. Het laatste onderdeel betreft de grote publiekstrekker: de battle in de tot arena omgeturnde Innovatiewerkplaats. Hier proberen de robots elkaar te rammen en over de kop te gooien. Een jury bepaalt uiteindelijk de totaalwinnaar.

Realistisch
“De Robot Battle is erg aansprekend voor studenten”, vertelt docent mechatronica Siebren Brouwer. “Het project duurt relatief kort. Ze leren in die tijd samen te werken en met tegenslagen om te gaan. Het ontwikkelen van zo’n robot gaat namelijk niet zonder slag of stoot. Sommige teams zijn tot het laatste moment bezig geweest met hun product. Er komen dus meerdere facetten aan de orde bij dit traject. Het onder tijdsdruk opleveren van een product is bovendien erg realistisch; een goede voorbereiding op hun toekomstige werksituatie.”

De Robot Battle lokte een groot publiek, tot genoegen van Brouwer. Net als vorig jaar trok ook deze tweede editie bekijks van docenten, studenten en toevallige passanten. Meerderen van hen complimenteerden Sake en zijn teamgenoten van My Little Pony. “Zowel leraren als studenten uit andere leerjaren reageerden positief op onze creatie. Wij hebben – ook buiten lessen om – veel tijd in onze robot gestoken. Dat je dan waardering ontvangt, is erg bevredigend. Het was zeer leuk om mee te doen!”, aldus Sake.

Levensecht onderwijs
De Robot Battle is een exponent van het levensechte onderwijs binnen Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. Studenten doen hierbij praktische ervaringen op en maken kennis met de nieuwste technieken. Hiermee ontwikkelen ze zich tot duurzame experts en betreden ze goed voorbereid de arbeidsmarkt.

Bekijk in onderstaande video een gedeelte van de Robot Battle:

Spectaculaire Robot Battle op 9 november 2018

“De tien weken zijn voorbijgevlogen. We hebben een zelfbedachte robot daadwerkelijk gemaakt. Een geweldige ervaring”, zegt student Sake Tiemersma. Tijdens de Robot Battle op vrijdag 9 november bonden studentengroepen de strijd aan. Lees het hele verhaal hier: http://www.centrumduurzaamfriesland.nl/duurzaam-friesland/spectaculaire-ro…ek-bij-studenten/

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.