Skelters en robots racen over het Wilhelminaplein

Meer dan 30 skelters en 12 robots raceten de afgelopen twee dagen over het Wilhelminaplein. Bedrijven staan te springen om technisch personeel. Hoe interesseer je dan jongeren voor een opleiding en beroep in de techniek? Door ze hier al vroeg mee in aanraking te laten komen. Daarom organiseerde ROC Friese Poort samen met het bedrijfsleven Dynamiek in Techniek op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Leerlingen van Friese vmbo- en basisscholen maakten hier op verschillende manieren kennis met de techniek- en bouwsector.

Vakmensen nodig
“Techniek zit in alles, van metselen tot solderen, maar ook programmeren. Dat hebben we alle leerlingen dan ook laten doen tijdens Dynamiek in Techniek. Hopelijk interesseren we hiermee leerlingen voor een technische opleiding en beroep. Want vakmensen hebben we nu en in de toekomst hard nodig”, vertelt Lenze Kielstra, coördinator van het evenement en decaan bij ROC Friese Poort.

6000 euro voor Stichting CliniClown
Dinsdag 4 juni scheurden er meer dan 30 skelters over het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Verschillende vmbo-scholen deden mee aan de skelterrace. Samen met bedrijven en sponsoren haalden zij 6000 euro op voor Stichting CliniClown Nederland. Uiteindelijk ging Maritieme Academie Harlingen er met de beker vandoor! Op het plein stonden verschillende bedrijven. Zo konden leerlingen op patrouille met een VR-bril van Defensie, konden ze een kraan besturen van WMR en was er de mogelijkheid om te timmeren, te metselen en te solderen. 5 juni opende gedeputeerde Sander de Rouwe de robotrace. Basisscholieren hadden hun robot versierd, lieten ze dansen en over een parcours lopen.

Op Facebook staan alle foto’s van Dynamiek in Techniek

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.