Leerlingen groep 7 Koningin Wilhelminaschool maken kennis met duurzaamheid

‘Het is belangrijk dat kinderen al op de basisschool kennismaken met duurzaamheid’,  vertelt Gerard Veldhuis van de Koningin Wilhelminaschool uit Leeuwarden. ‘Vandaar ons bezoek aan Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort’. Vrijdag 14 december 2018 kwam groep 7 naar de technieklocatie van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei in Leeuwarden. Op deze locatie verzorgt ROC Friese Poort alle technische opleidingen zoals bouw, techniek en ICT. Ook in Drachten, Sneek en Emmeloord verzorgt ROC Friese Poort techniekonderwijs.

Duurzame wereld
‘We hebben een rondleiding gehad bij de presentatie van Tymo,ons klasgenootje’, vertellen Justin en Tiemen. ‘Het ging over een duurzamere wereld. We gingen naar binnen en konden onze ogen niet geloven. We zagen hele coole auto’s, gereedschap, machines en een solarboot. We leerden dat er auto’ s zijn die zelf rijden bijvoorbeeld de Tesla. We deden ook een quiz. We werden in 2 teams ingedeeld team 1 en team 2 en team 2 had gewonnen! Maar er was geen prijs dat was wel jammer. Het was wel leuk, want we kregen ook apparaten die de warmte konden opmeten in het gebouw. Onderweg ernaartoe zagen we ook een mini-windmolen die elektriciteit opwekte en geld bespaarde. Verder zagen we nog meer dingen die ook heel mooi en cool waren’.

Levensecht onderwijs
‘We laten basisscholen en VMBO scholen op een praktische manier kennismaken met duurzaamheid’, legt Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort uit. ‘Dit past bij onze manier van werken namelijk levensecht projectonderwijs’. Dit is onderwijs in het Duurzaam Doen Huis en door het uitvoeren van innovatieprojecten zoals de solarboot en de waterstofauto. ‘Op basis van levensechte duurzame vraagstukken van opdrachtgevers beleven, ontdekken en doen onze studenten’. Naast technisch  vakmanschap vragen deze levensechte projecten ook sociaal

 

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.