Interne cursus over waterstof voor docenten ROC Friese Poort

Op woensdag 19 juni gaf ROC Friese Poort-docent Cor Scholte een interne deskundigsheidscursus over waterstof in het Duurzaam Doen Huis. Docenten die zich regelmatig inzetten voor Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort konden zich op deze wijze inhoudelijk laten bijpraten over deze energiedrager.

Bekijk hier een kleine foto-impressie van de cursus over waterstof

Mogelijkheden
Door de cursus kan Scholte enkele misverstanden over waterstof uit de wereld helpen. Zo is deze energiedrager niet per se gevaarlijker dan andere stoffen, vindt de docent. ‘Het ontsteekt bijvoorbeeld minder snel dan benzine. Mits je zorgdraagt voor de veiligheid ontstaan er geen grote problemen. De techniek bestaat al heel lang. Tegenwoordig kunnen we echter meer met waterstof door de moderne technische mogelijkheden.

Duurzame cyclus
In het Duurzaam Doen Huis kunnen studenten en andere belangstellenden verschillende workshops volgen, die elkaar qua inhoud en moeilijkheidsgraad opvolgen. ‘Deze cyclus begint met een workshop over algemene duurzame energietechnieken’, aldus Scholte. ‘Daarin leren de deelnemers over onderwerpen als wind- en zonne-energie. Ook waterstof komt aan bod. Vervolgens kan men zich bekwamen in een van de eerdere onderwerpen. Uitendelijk is het doel om studenten in het nieuwe schooljaar te enthousiasmeren voor keuzedelen, zoals het onderdeel Waterstof. Ook willen betrokkenen onderzoeken of deze leergang inpasbaar is in de opleiding Smart Energy. Zo wordt Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort het ontwikkelcentrum voor nieuw onderwijs.’

Duurzaam Doen Huis
Het Duurzaam Doen Huis is een levensechte leeromgeving voor studenten, bedrijven en andere geïnteresseerden uit de regio. Zij doen hier praktijkervaring op met de laatste duurzame technieken van 22 Nederlandse fabrikanten. Hiermee vervult Centrum Duurzaam meerdere beloftes van ROC Friese Poort: betrokken zijn bij de regio en mensen in staat stellen een leven lang te leren.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.