ICT- en mediabeheerstudenten ROC Friese Poort aanwezig bij Technics4U Franeker

‘Wij kweken onder jongeren graag enthousiasme voor technische vakken’, aldus Lenze Kielstra, decaan Techniek en Bouw & Infra bij ROC Friese Poort. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 was hij, samen met twee studenten ICT- en mediabeheer, namens ROC Friese Poort aanwezig tijdens Technics4U in Franeker.

Techniek
‘Technics4U is een techniek-promotieproject voor leerlingen uit groep 7 en 8, leerkrachten en ouders’, vertelt Kielstra. ‘Op vrijdag kwamen er ruim 300 basisschoolleerlingen naar de Anna Maria van Schurman-school in Franeker. Daar deden de jongeren mee aan een quiz en werkten ze aan een bewegend model van een ja-knikker. Het doel was hen te enthousiasmeren voor techniek’.

3D-printer
Een dag later was ROC Friese Poort een van de aanwezige partijen tijdens het vervolg van Technics4U. Op de Bredeplaats in het Friese dorp vertegenwoordigden Kielstra en eerstejaars ICT- en mediabeheerstudenten niveau 4 Mart Heidinga en Lucas van Veen de onderwijsinstelling. Zij demonstreerden de 3D-printer van ROC Friese Poort en een geautomatiseerde flesvulmachine. ‘We hebben een leuke dag gehad’, vertelt Mart. ‘Met de printer maakten we sleutelhangers met het logo van ROC Friese Poort erop. Ook toonden we de voordelen van de vulmachine, die enkele jaren terug door studenten elektrotechniek is gemaakt. De belangstelling voor onze stand was groot.’

Levensecht onderwijs
Door de aanwezigheid op Technics4U hoopt ROC Friese Poort jongeren warm te maken voor techniekonderwijs. Met haar levensechte onderwijs, mede geïnitieerd vanuit Centrum Duurzaam, leren studenten te werken met de nieuwste duurzame technieken. Hierdoor verschijnen zij goed voorbereid op de arbeidsmarkt, die steeds meer op duurzaamheid is gericht.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.