Energy College Tour: rondje langs de velden

Energy College, het samenwerkende collectief van onderwijs, bedrijven en overheden in Noord-Nederland, maakt in juni een ‘rondje langs de velden’. Eerste halte: Emmen, op dinsdag 4 juni bij Drenthe College. De dagen erna volgen Groningen (Noorderpoort) en Leeuwarden (Friese Poort). De nieuwe website wordt gelanceerd en programmamanager Anja Hulshof praat de deelnemers bij over het Gas 2.0-programma, waarmee de hoognodige nieuwe arbeidskrachten worden klaargestoomd voor de nieuwe energie-economie.

Hulshof: ‘Ook bedrijven die –nog- niet zijn aangesloten bij ons collectief zijn van harte welkom. Dit project raakt de hele regio in de nabije en verdere toekomst. De vraag naar geschoolde vakkrachten zal explosief stijgen: we moeten nú aan de slag.’

Met het Energy College-programma worden in het MBO vakmensen, –studenten, docenten en zij-instromers- opgeleid die in Noord-Nederland kunnen bijdragen aan de overstap van fossiele naar duurzame energie; het gaat dan om werving, onderwijsvernieuwing en het opzetten van een actieve ‘community’. Het programma is een gezamenlijk project van noordelijke mbo’s, bedrijven, provincies en gemeenten. Het project speelt in op de toenemende vraag naar duurzame energievoorziening en de daarmee veranderende economie in de regio. Die transitie vraagt om andere en ook nieuwe kennis en vaardigheden.

In het Energy College-programma werken 7 ROC’s en AOC’s in Groningen, Friesland en Drenthe en 45 regionale bedrijven samen. Het project wordt verder ondersteund door de provincies Drenthe, Friesland en Groningen en gemeenten Ameland, Assen, Emmen, Groningen en Leeuwarden.

Over Energy College
Energy College is een publiek-private samenwerking voor toekomstbestendig energie beroepsonderwijs voor de Noord-Nederlandse economie.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.