Woensdag 27 september 2017: Duurzaam Doen lezing – toekomstperspectief op het bouwen met hennep

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Uneto-VNI, Kenteq en OTIB nodigen u graag uit voor een Duurzaam Doen Lunchlezing op 27 september 2017 over het bouwen met hennep met een 4-tal sprekers.

Nieuw is het aansluitende Ronde Tafel Gesprek in samenwerking met Circulair Fryslan. Doel is om dieper in te gaan op het thema om zo te komen tot een gezamenlijke Challenge van ondernemers, overheid en bedrijfsleven om iets te maken van hennep.

Esther Molenwijk, voorzitter van de Stichting Hemp Collective, vertelt over de comeback en de vele toepassingen van dit veelbesproken gewas.

Daarna laat hennepteler Albert Dun (Dun Agro) ons de mogelijkheden zien van hennep in de bouw. In 2014 bouwde hij een fabriek waar hij ‘hempcal’ bouwpanelen op maat perst van hennep en kalk. Deze panelen zijn vervolgens op de bouwplaats af te monteren tot een hennep woning die damp-open en goed isolerend is. De eerste demo-gebouwen zijn inmiddels gemaakt. In het najaar is sprake van het realiseren van een volledige hennepwoning in Oude Pekela.

Huub Lambriex deelt als ervaringsdeskundige hoe het is om een hennephuis te laten bouwen en over de opgedane woonervaring.

Steven Agricola van AgricolaBouw  gaat in op de voor- en nadelen van het bouwen met hennep en welke normering er geldt, maar ook wat de ervaring is van de timmerlieden. Wat is het toekomstperspectief voor bouwen met hennep door een bouwbedrijf. (is dit een nieuw marktsegment ?)

Programma
11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur welkom door Roeland Westra
12.25 uur presentatie Esther Molenwijk, voorzitter van de Stichting Hemp Collective
12.40 uur hennepteler Albert Dun van Dun Agro
12.55 uur Huub Lambriex
13.10 uur Steven Agricola
13.25 uur ruimte voor vragen
13.30 uur Ronde Tafel Gesprek
15.00 uur Afronding

De lezing vindt plaats op woensdag 27 september 2017 van 12.15 uur tot 13.30 uur
Aan de Anne Wadmanwei 6, 8915 BD EJ Leeuwarden
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur

Aansluitend is het Ronde Tafel Gesprek van 13.30 uur tot 15.00 uur

Interesse?

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Functie (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Groene Tip!
  Wist u dat we ook kunnen bouwen met een van onze oudste en oer-Hollandse landbouwgewassen – hennep! Dat is niet alleen bio-based en goed voor het milieu, maar het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen.

  Over de auteur

  Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

  Gerelateerde berichten

  Comments are closed.