5 maart 2020: Symposium: Sustainability: Licence to (s)kill met Ruud Koornstra

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Techniek Nederland, OTIB en Bedrijfsopleidingen en Installatiewerk Noord nodigen u graag uit voor het Symposium: Sustainability: Licence to (s)kill op donderdag 5 maart 2020 in het WTC Hotel met Ruud Koornstra als spreker.

‘Hoe creëer je ‘the perfect storm’, zodat talentvolle vakmensen optimaal gaan meewerken aan een duurzame(re) wereld en toekomst? De uitdagingen daarin zijn groot en Nederland is nog lang geen koploper als het gaat om werk te maken van de VN sustainability goals – het paradijs op aarde voor 10 miljard mensen in 2030. Terwijl we wel ongelooflijk ondernemend zijn, de meeste scholen per m2 in de wereld hebben, talentvol in oorspronkelijk denken zijn, en het vernuft en het geld hebben om ook dit goed te doen. Uiteindelijk is een ‘mission control’ nodig voor een inhaalslag waarbij iedereen nodig is, meedoet, -denkt en bijdraagt.

Deze zogenaamde ‘licence to (s)kill’ – ook juist van en met het (v)mbo- kan zorgen voor meer ruimte in het creëren van praktische, logische ideeën en oplossingen om zaken in duurzaamheid écht anders aan te pakken. Anders dan wat we tot op heden deden.’, aldus Ruud Koornstra, publicist, nationale energiecommissaris en lid van het Innovatieberaad.

Koornstra verzorgt op dit symposium ‘Sustainability: Licence to (s)kill’ een inspirerende keynote over de ontwikkelingen en trends in duurzaamheid en gaat ons ons prikkelen hoe Nederlandse bedrijven, scholen en organisaties docenten, vakprofessionals en studenten bewuster kunnen inzetten en laten gaan bijdragen aan een duurzamere toekomst en wereld. Samen werken aan vernieuwende oplossingen is zijn devies; het gaat niet alleen om innovatie (dat wat we doen beter doen) maar vooral ook voor disruptieve vernieuwing (het anders doen).

Op het symposium is er ruimte voor interactief meedenken en discussiëren tijdens de keynote. Diverse best practices en voorbeelden uit de hele wereld zullen de revue passeren. Zo ook het project Circulair Friesland en het (onderwijs)programma ‘slim circulair’ van ROC Friese Poort.

Donderdag 5 maart 2020 – Symposium: Sustainability: Licence to (s)kill 
12.45 – 14.15 uur: Zaal NY1 – WTC Hotel
Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden

Let op: vol=vol

Dit symposium is gratis. Echter u dient zich wel te registeren via deze link

Toeschouwers bij Skills The Finals zijn ook van harte welkom! Om wedstrijden te bekijken, kandidaten aan te moedigen, beroepen uit te testen bij de Play Your Skills activiteiten en
gewoon om lekker rond te kijken.
 
Via deze link kan u zich aanmelden als bezoeker.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.