Vrijdag 9 oktober 2020: schuif aan bij de online lezing van Jan Rotmans tijdens het Fossielvrij Weekend

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Energy College RIF Gas 2.0, Bedrijfsopleidingen, Installatiewerk Noord, Techniek Nederland en WIj Techniek nodigen u graag uit voor een DuurzaamDoen Livestream Lunch op vrijdag 9 oktober 2020 met als spreker Jan Rotmans van Erasmus Rotterdam.

Heel Friesland, Groningen en Drenthe reizen fossielvrij tijdens het Fossielvrij Weekend van 9 t/m 11 oktober 2020. Op de startdag, vrijdag 9 oktober 2020, vindt het Grote Online Fossielvrije Livestream Event plaats. Om 10.30 uur uur geeft Jan Rotmans vanuit Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort een online lezing, in het bijzijn van een selecte groep ROC Friese Poort-studenten.

Jan Rotmans
Vanuit Centrum Duurzaam geeft Jan Rotmans (hoogleraar Transitiekunde Erasmus Rotterdam) een inspirerende lezing over de transitie die plaatsvindt in Nederland. Klimaatproblemen, grondstoffen, de voedselvoorziening, maar ook begrippen als democratie zullen aan bod komen. Deze transitie zal samenlevingsbreed gedragen moeten worden en zal zorgen voor radicale veranderingen in het leven wat we nu kennen. Want de mens als centraal punt van de wereld nemen? Dat is geen optie, daar zit een houdbaarheidsdatum aan.

Jan Rotmans beschrijft hoe deze transitie van onderop gedragen wordt, hoe mensen zelf alternatieven ontwikkelen en uitvoeren. Deze beweging is essentieel: voor een beteraangepaste samenleving en economie. Een positieve blik op de toekomst is het resultaat, mis deze lezing dus vooral niet.

Klik hier voor de livestream.

We zien graag wie allemaal aanschuiven. Laat het weten via onderstaand contactformulier:

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Functie (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Ook meedoen met het Fossielvrij Weekend?

  Movefit, de officiële app voor het Fossielvrij Weekend, registreert al je duurzame kilometers van 9 t/m 11 oktober. Reis jij duurzamer dan je familie, vrienden of collega’s? Ga de strijd aan en download de Movefit-app. Zo houd je eenvoudig je fossielvrije kilometers bij. Handig: dan behalen we samen de 1 miljoen! Download de app hier of via de Google Play Store en Apple App store.

  Over de auteur

  Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

  Gerelateerde berichten

  Comments are closed.