DuurzaamDoen Livestream lezing: 10 februari 2022: week van de circulaire economie: verlagen van de CO2 footprint van gebouwen

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Energy College RIF Gas 2.0, Bedrijfsopleidingen, Installatiewerk Noord, Techniek Nederland en WijTechniek nodigen u graag uit voor een DuurzaamDoen Livestream lezing op donderdag 10 februari 2022 in het kader van de Week van de Circulaire Economie. De sprekers zijn Lodewijk Wijtsma van VMEZ Architecten en Karel Hoekman van Van Wijnen die spreken over het verlagen van de CO2 footprint van gebouwen.

Bouwen met hout
Hoe zorg je voor een lagere CO2 footprint van gebouwen? Door te bouwen met hout zoals bij Nij Smellinghe in Drachten. Dit is een voorbeeld van circulair bouwen. Deze andere manier van bouwen is van invloed op luchtdichtheid, isolatie, materiaalgebruik, beleving en binnenklimaat.

CO2 neutrale footprint van gebouwen
In 2030 willen we per saldo CO2 neutraal zijn. Dat betekent een CO2 neutrale footprint van gebouwen. Circulariteit is het uitgangspunt voor een andere manier van bouwen. De eerste 2 stappen van circulair bouwen zijn het creëren van bewustwording en het toepassen van nieuwe mogelijkheden zoals bij Nij Smellinghe.

Voor wie?
Deze lezing is voor iedereen die meer wil weten over duurzaam bouwen met hout in combinatie met een passend installatieconcept.

Programma
12.15 uur welkom door Roeland Westra, Projectleider Centrum Duurzaam
12.25 uur Lolke Wijtsma, VMEZ Architecten
12.50 uur Karel Hoekman, Van Wijnen
13.20 uur ruimte voor vragen (ook online)
13.30 uur afronding

Waar
De livestream is vanuit ROC Friese Poort in Drachten.

We nodigen u van harte uit om deze lezing via onderstaande link bij te wonen op donderdag 10 februari 2022 vanaf 12.15 uur

We zien graag wie allemaal aanschuiven.

Laat het weten via onderstaand contactformulier:

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Functie (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Over de auteur

  Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

  Gerelateerde berichten

  Comments are closed.