DuurzaamDoen lezing 15 november 2022: De buitenruimte, een bron van energie!


ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Energy College RIF Gas 2.0, Bedrijfsopleidingen, Installatiewerk Noord, Techniek Nederland, WijTechniek en Aendless Energy nodigen u graag uit voor een DuurzaamDoen lezing op dinsdag 15 november 2022 in Drachten, met als gastspreker Dennis ten Barge van Aendless Energy.

Aendless Energy
Aendless Energy richt zich op het meervoudig ruimtegebruik van de buitenruimte als bron voor de energietransitie naar duurzaam en gasloos. Daarbij is het doel om geen landschapsvervuilende of hinderlijke voorzieningen te plaatsen, die ten koste gaan van schaars beschikbare ruimte in Nederland. In plaats daarvan kijkt Aendless Energy naar assets die er al zijn in de buitenruimte, welke dubbelop te gebruiken zijn. De uitdaging is om de primaire functie te handhaven en er een functie van energiewinning aan toe te voegen.

Prakijkvoorbeelden
Bijkomend voordeel is dat de toevoeging van deze functies vaak ook positieve neveneffecten hebben voor onder andere levensduur en gebruikservaring. Zo is dubbel gebruik voor energiewinning mogelijk uit asfaltverhardingen, kunstgras sportvelden en door bijvoorbeeld zonne-carports of stallingen.

De technieken voor asfalt zijn al bijna 20 jaar oud, de technieken voor kunstgras zijn momenteel in ontwikkeling waarbij de eerste resultaten naar aanleiding van een proefveld in Zwolle veelbelovend zijn. In dit geval is het niet zozeer de techniek die het probleem vormt, maar ook het organisatorische aspect:: Wie is eigenaar, de initiatiefnemer en wie draagt de verantwoordelijkheid?.

Aendless Energy neemt u graag mee in de mogelijkheden die er zijn, samen met de mogelijke beperkingen en bezwaren waar men in de praktijk tegenaan loopt.

Voor wie?
De lezing is interessant voor iedereen die actief is in de energietransitie, buitenruimte en sportaccommodaties.

Programma
12.15 uur welkom door Roeland Westra, Projectleider Centrum Duurzaam
12.30 uur Dennis ten Barge van Aendless Energy
13.15 uur ruimte voor vragen (ook online)
13.30 uur afronding

Waar
De livestream is vanuit ROC Friese Poort in Drachten.

We nodigen u van harte uit om deze lezing via deze link bij te wonen op dinsdag 15 november 2022 vanaf 12.15 uur

We zien graag wie allemaal aanschuiven.

Laat het weten via onderstaand contactformulier:

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Functie (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Over de auteur

  Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

  Gerelateerde berichten

  Comments are closed.