25 oktober 2016: DuurzaamDoen lezing over ‘Gasloos & klimaatneutraal met Biomassa’

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam,  Uneto-VNI, Kenteq en OTIB nodigen u graag uit voor een Duurzaam Doen lunchlezing over Biomassa. Op dinsdag 25 oktober 2016 neemt gastspreker Jasper de Vries van Technea u mee in de wereld van klimaatneutrale warmte- en elektriciteitsopwekking.

Klimaatneutraal met biomassa
Biomassa is een verzamelnaam voor hout, resthout en zaagsel en is de CO2  neutrale oplossing voor het verwarmen van woningen en bedrijfspanden. Van dit materiaal maakt men houtpellets en bij de verbranding daarvan komt evenveel CO2 vrij als wanneer hout ligt te verrotten. Een bijkomend voordeel van het verbranden is dat er geen methaan meer vrijkomt.

Oplossingen voor gasloos
Het verbranden van houtpellets gebeurt via een pelletketel of een pelletkachel. Een kachel dient voor plaatselijke ruimteverwarming waar de pelletketel een heel pand voorziet van warmte en warm water (douchewater, kraanwater). De ‘grote’ broer van de pelletkachel is de klimaatneutrale vervanger van de gas cv-ketel en is daarmee een alternatief voor de warmtepomp. Voor diegene die volledig onafhankelijk willen van de energieleverancier is de WKK pelletketel een oplossing. Deze ketels wekken tijdens de brandperiode ook elektriciteit op.

Deze lezing is interessant voor installateurs, woningbouwverenigingen, ingenieurs en adviesbureaus,  particulieren en iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam bouwen en duurzame energie.

Programma:
11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur welkom door Roeland Westra
12.25 uur presentatie Jasper de Vries
12.55 uur Vragen
13.25 uur Afsluiting

Interesse?
De lezing vindt plaats op dinsdag 25 oktober 2016 van 12.15 uur tot 13.25 uur
op de Anne Wadmanwei 6, 8914 BD Leeuwarden.
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur.

Meld u aan voor deze lezing.[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.