20 juni 2017: Duurzaam Doen Lezing over Duurzame inzetbaarheid

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Uneto-VNI, Kenteq en OTIB nodigen u graag uit voor een Duurzaam Doen lunchlezing op 20 juni 2017 over Duurzame inzetbaarheid van de (toekomstige) medewerker. Trijn Geverink van de Arbo Unie komt langs om met name in te gaan op geluidsrisico’s en de gevolgen hiervan.

Arbo Unie
Duurzame inzetbaarheid is een populaire kreet. Binnen veel technische beroepen is op termijn kans op doofheid, lawaaislechthorendheid. De problemen die dit meebrengt verkleint de inzetbaarheid van de medewerker.

De vraag die we vandaag stellen:
Hoe komt een risico op gehoorschade aan bod in de RI&E: Risico Inventarisatie en Evaluatie, en als er dan een risico is hoe pak je deze volgens de arbeidshygiënische strategie dan aan.

Arbeidshygiënische strategie
Werkgevers moeten zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden van werknemers. De Arbowet verlangt dat de maatregelen in een bepaalde volgorde worden genomen, waarbij allereerst naar de oorzaak van het probleem wordt gekeken.

Wijziging Arbower
Per 1 juli 2017 wijzigt de Arbowet. Trijn Geverink stelt u ook op de hoogte van deze wijziging en welke gevolgen dit heeft voor uw organisatie.

Uneto-VNI
Bert Huethort van Uneto-VNI vertelt u de laatste stand van zaken vanuit de brancheorganisatie met betrekking tot Duurzame Inzetbaarheid.Deze lezing is interessant voor bedrijven, overheden, docenten, studenten en belangstellenden.

Programma
11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur welkom door Roeland Westra
12.25 uur presentatie Trijn Geverink, Arbo Unie
13.05 uur Bert Huethorts, Uneto-VNI
13.10 uur ruimte voor vragen
13.25 uur afsluiting

Interesse?
De lezing vindt plaats op 20 juni 2017 van 12.15 uur tot 13.30 uur
Aan de Anne Wadmanwei 6, 8915 BD EJ Leeuwarden
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur

Meld u aan voor de lezing  [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.