18 november 2013: Duurzaam Doen lezing Domotica, ledverlichting, zonneboilers en zonnepanelen Praktisch gebruiksgemak en energiebesparing

 

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam nodigt u graag uit om op maandagavond 18 november een Duurzaam Doen lunchlezing voor installateurs over domotica, ledverlichting,  zonneboilers en zonnepanelen bij te wonen.

Als pilot willen wij naast de gebruikelijke lunchlezingen u de gelegenheid bieden om op een avond een gecomprimeerd programma van de onlangs gepresenteerde onderwerpen bij te wonen. Tijdens deze avond laten we de mogelijkheden van domotica, ledverlichting, zonneboilers en zonnepanelen de revue passeren. Door de veranderende technieken zijn er steeds meer mogelijkheden om duurzame toepassingen op maat te verzorgen.

Piet Steenstra van Steenstra & Boersma Electrotechniek geeft uitleg over de domoticamarkt en de omzetgroei die daar de komende jaren in wordt verwacht. Hierna presenteert Meilo Meindertsma van Meipos de bedrijfsmatige mogelijkheden van Ledverlichting. Vervolgens laat Harry Haitsma, Project-realisator Duurzame energie zonneboilers, van Gemeente Leeuwarden, subsidietrajecten van de aanschaf en installatie van zonneboilers zien. Lieuwe Feenstra, opleidingsmanager ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, vertelt over de site www.educationer.eu. Tenslotte gaat Erik Richter van Zoncol in op de mogelijkheden van individuele zonnesystemen voor een collectieve prijs.

Programma:
19.15 –  19.30 Inloop en opening
Jouko van der Mast, Projectleider ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
19.30 uur Domotica
Piet Steenstra, Steenstra & Boersma Installatietechniek
20.00 uur Ledverlichting
Meilo Meinderstma,  Meipos
20.20 uur Zonneboilers
Harry Haitsma, Project-realisator Duurzame energie zonneboilers Gemeente Leeuwarden
20.40 uur Digitaal lesmateriaal
Lieuwe Feenstra, opleidingsmanager ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
20.45 uur Zonnepanelen
Erik Richter, Zoncol
21.00 – 21.30 Informeel samenzijn

Interesse?
De lezing vindt plaats op maandagavond 18 november van 19.30 uur tot 21.30 uur op de
Anne Wadmanwei 6, 8914BD Leeuwarden. Inloop met koffie vanaf 19.15 uur.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.