18 juni 2013: Duurzaam Doen lezing Nanotechnologie Innovatie in oppervlaktebehandeling

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam nodigt u graag uit om op dinsdag 18 juni een Duurzaam Doen lunchlezing over Nanotechnologie bij te wonen.

Binnen de technische wetenschap wordt de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar toepassingen op nano-niveau. Met nanotechnologie kunnen we op nano-microscopische schaal bewerkingen uitvoeren aan materialen en chemische verbindingen. De eigenschappen van materialen kunnen we zo veranderen en optimaliseren. Momenteel wordt er door bedrijven hard gewerkt aan praktische toepassingen van deze technieken. Een van de toepassingen van nanotechniek is om grondstof- en brandstofbesparingen te realiseren. 

Albert Roggen en Rob van Hoorn van BLP International gaan in op de kansen die nanotechnologie voor de bedrijfstak van smeermiddelen en coatings biedt. Op het gebied van frictietechniek, corrosietechniek en brandstoftechniek realiseert BLP goede resultaten voor haar klanten. Zo kan met nanotechnieken droge smering worden gerealiseerd waardoor onderhoudskosten dalen, staalkabels roestvrij worden gemaakt en brandstof bespaard door additieven toe te voegen. BLP ziet op een breed terrein toepassing van nanotechnologie.

Bij koffiebranderij De Drie Mollen in Bolsward weten ze wat nanotechniek voor hun bedrijfsvoering kan betekenen. De ongewenste hechting van koffie en thee aan metalen in hun productieproces kan ermee worden tegengegaan. Dit bespaart flink op onderhoudskosten en verlaagt de uitval van de machines. Tijdens deze lezing wordt ingegaan op de nanotechnologische toepassingen bij De Drie Mollen.

Interesse?
De lezing vindt plaats op dinsdag 18 juni van 12.00 uur tot 13.00 uur op de
Anne Wadmanwei 6, 8914BD Leeuwarden. Inloop met een broodje vanaf 11.30 uur.

Graag tot ziens!
Met vriendelijke groet,

Jouko van der Mast
Projectleider
ROC Friese Poort Centrum Duurzaam
www.rocfriesepoort.nl/centrumduurzaam

Lieuwe Feenstra
Opleidingsadviseur
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
www.friesepoort.com

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.