17 januari 2017: DuurzaamDoen lezing over Energiemonitoring

Op dinsdag 17 januari 2017 vertelt Wim Plat van GMC-Instruments u over de verrassende mogelijkheden die ontstaan bij het gebruik van een energiemonitoring systeem.

GMC-Instruments is wereldwijd actief op het gebied van meet- en regeltechniek. Componenten en systemen worden toegepast in o.a. elektriciteitscentrales, industrie en utiliteit. In het afgelopen decennia zijn de veelal robuuste en uitgebreide systemen ook voor kleinschalige toepassingen beschikbaar en hiermee ontstaan originele oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken op het gebied van energiebeheer.

Energie meten en niets vergeten
Wat zouden we allemaal missen als we niets zouden meten?

De uitgangspunten voor een passend systeem zijn het resultaat van eisen, wensen en mogelijkheden van de gebruikers. Dit pakket vertaalt zich in de keuze voor componenten, ICT infrastructuur en de manier waarop meetdata ontsloten wordt. Er is echter een hele belangrijke factor die vaak wordt onderschat: de dynamiek. De mogelijkheid om een systeem snel aan te kunnen passen aan veranderende omstandigheden is in de praktijk van onschatbare waarde.

Hoe werkt energie monitoring?
Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden krijgt u inzicht in toegepaste technieken en oplossingen bij gebruikers uit de wereld van industrie, gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur.

Deze lezing is interessant voor adviseurs, installateurs, architecten, vastgoedeigenaren, facilitair managers en iedereen die geïnteresseerd is in energiebesparing, meten en regelen.

Programma
11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur welkom door Roeland Westra
12.25 uur presentatie “Energie meten en niets vergeten” door Wim Plat
12.55 uur vragen
13.25 uur afsluiting

Interesse?
De lezing vindt plaats op 17 januari 2017 van 12.15 uur tot 13.25 uur
op de Anne Wadmanwei 6, 8914 BD Leeuwarden.
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur.

Meld u aan voor deze lezing 

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Functie (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

   

  Over de auteur

  Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

  Gerelateerde berichten

  Comments are closed.