15 april 2014: Duurzaam Doen lezing Slimme meter Grootschalige aanbieding

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam nodigt u graag uit om op dinsdag 15 april een Duurzaam Doen lunchlezing over de slimme meter en de grootschalige aanbieding hiervan bij te wonen.

Op 1 januari 2015 start de grootschalige aanbieding van slimme meters voor elektriciteit en gas. De voorbereiding is in volle gang. Het is goed voor bedrijven die te maken hebben met meters en meterkasten te weten wat de meerwaarde en de mogelijkheden van de slimme meter zijn. De slimme meter biedt de consument voordelen op het gebied van energiebesparing en gemak op het gebied van administratieve processen. Met concrete afspraken tussen netbeheerders en marktpartijen wordt de samenwerking bij de aanbieding van slimme meters effectiever.

Sjerp Tolsma van Liander gaat tijdens zijn lezing in op de techniek, de wettelijke regelingen rondom de aanbieding  en welke rol de netbeheerders daarbij kunnen spelen. Verder gaat hij in op de gevolgen voor de komende jaren.  Aan de hand van een 3D-animatie laat hij zien waar de slimme meter onderdeel vanuit maakt.

Programma:
11.30 – 12.00 Inloop met een broodje
12.05 – 12.20 Opening
Roeland Westra ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
12.20 – 12.45 uur
Sjerp Tolsma van Liander
12.45 – 13.00 uur
Ruimte voor vragen

Interesse?
De lezing vindt plaats op dinsdag 15 april van 12.00 uur tot 13.00 uur op de
Anne Wadmanwei 6, 8914 BD Leeuwarden. Inloop met een broodje vanaf 11.30 uur.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.