14 juni 2016: DuurzaamDoenlezing over het KlimaRain-systeem.

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, HEAPS en CEW nodigen u graag uit op dinsdag 14 juni 2016 voor een Duurzaam Doen lunchlezing. HEAPS en CEW presenteren dan een nieuw systeem waarmee een besparing van energie en water tegelijkertijd mogelijk is: het KlimaRain-systeem.

Het meeste drinkwater gebruiken we voor toepassingen die geen kostbare drinkwaterkwaliteit
nodig hebben, zoals het toilet, de wasmachine en de tuin. Ter indicatie: per dag spoelt Nederland alleen al 300 miljoen liter drinkwater door het toilet. En dat terwijl een logisch alternatief – regenwater – dichtbij is. HEAPS ontwikkelde daarom het KlimaRain-systeem. Dit systeem vangt regenwater op, filtert het en slaat het vervolgens op onder de woning voor genoemde toepassingen. KlimaRain is bovendien het eerste systeem dat warmte uit het regenwater en de bodem gebruikt voor de verwarming van een woning. Het bespaart dus energie en drinkwater.

Het Centre of Expertise Water Technology (CEW) heeft de besparingen op waterverbruik, energieverbruik en de CO2-reductie die met het systeem haalbaar zijn onderzocht. Gezondheidsrisico’s, ervaringen van gebruikers en mogelijkheden voor grootschalige toepassing heeft het centrum daarbij meegenomen.

Deze lezing is interessant voor installateurs, woningbouwverenigingen, particulieren en iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam bouwen, energiebesparing en waterbesparing. Vragen als: ‘Voor wie is het systeem geschikt?’ , ‘Wat houdt de installatie in bij bestaande bouw en bij nieuwbouw?’ en ‘Wat is de terugverdientijd?’ komen aan de orde. Uiteraard is er ook gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Programma
11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur introductie HEAPS door Iwan Fransen
12.30 uur presentatie KlimaRain-systeem/ onderzoek door CEW
12.50 uur Vragen
13.25 uur Afsluiting

Interesse?
De lezing vindt plaats op dinsdag 14 juni 2016 van 12.15 uur tot 13.25 uur
op de Anne Wadmanwei 6, 8914 BD Leeuwarden.
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur.

Meld u aan voor deze lezing.

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Functie (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Over de auteur

  Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

  Gerelateerde berichten

  Comments are closed.