13 juni 2017: inspiratiebijeenkomst fossielvrij ondernemen

Op 13 juni 2017 houden de Freonen fan Fossylfrij Fryslân een boeiende inspiratiebijeenkomst over fossielvrij ondernemen bij Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Met onder meer Wilco van Rooijen van de spectaculaire missie Clean2Antarctica en Rob van der Rijt van Klimaatplein.com. Verder kan je uitgebreid sparren met pioniers, koplopers een aanbieders van fossielvrije oplossingen en deze ter plekke bekijken, zoals warmtepompen, pelletketels, elektrische auto’s, elektrische motoren, groengas auto’s, waterstofauto en de eerste 100% elektrische 44-tons vrachtwagen ter wereld!

In een aantal praktische interactieve workshops hoor je alles over het waarom en hoe van fossielvrij ondernemen: Fossielvrij verwarmen en koelen van gebouwen, fossielvrije mobiliteit en meer:

Waarom zou ik fossielvrij ondernemen?
Wat betekent het voor mijn bedrijf als er een serieuze CO2-prijs komt?
Kan ik mijn gebouw verwarmen met een warmtepomp?
Zijn infraroodpanelen een goed alternatief?
Of past een pelletketel beter bij ons?
Ga ik binnenkort elektrisch rijden?
Of is groen gas voor mij handiger?
Of misschien wel ‘blauwe diesel’ of waterstof?

Aanbieders, specialisten en ervaringsdeskundigen geven antwoorden op dit soort vragen. Pioniers en koplopers vertellen over hun ervaringen en in de demonstratieruimte (innovatiewerkplaats en Duurzaam Doen Huis) van het Centrum Duurzaam kan je diverse oplossingen ter plekke bekijken. Natuurlijk is er veel ruimte voor vragen en discussie.

Deze bijeenkomst is een must voor freonen en toekomstige freonen die concreet aan de slag willen. Met tips, inspiratie, voorbeelden, concrete producten en antwoord op al jouw eigen vragen benut je alle energie van deze middag.

Klik door voor meer informatie en om je aan te melden.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.