12 november 2013: Duurzaam Doen lezing Ledverlichting en zonneboilers Energiebesparende maatregelingen, kansen in de markt!

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam nodigt u graag uit om op dinsdag 12 november een Duurzaam Doen lunchlezing over ledverlichting en zonneboilers bij te wonen.
Wij presenteren u graag de mogelijkheden van ledverlichting en zonneboilers. Door de veranderende technieken zijn er steeds meer mogelijkheden om ledverlichting op maat te verzorgen. Naast ledverlichting is het gebruik van zonneboilers een energiebesparende maatregel die door de overheid gestimuleerd wordt. Gemeente Leeuwarden zet in samenwerking met Provinsje Fryslân een project van 4000 zonneboilers in de markt. Een markt die open ligt voor alle installateurs.

Tijdens deze lezing geeft Jan Adema antwoord op de vraag: “Wat is licht en hoe kunnen wij hier mee omgaan in de nieuwe techniek?” Vanuit verlichtingsbedrijf IdFrm bv uit Leeuwarden is hij actief in de lichtwereld. Hij gaat in op de basisprincipes van doelmatig licht. IdFrm ontwikkelt en produceert armaturen voor toepassing in verbouw en nieuwbouw en adviseert installateurs.

Harrie Langenhuizen, commercieel manager bij Industrielicht, presenteert ons duurzame energiebesparende verlichting in de openbare verlichting en buitenverlichting.  Om de opdrachtgever goed voor te lichten is kennis van zaken nodig. Naast deze kennis heeft Industrielicht een grote diversiteit aan innovatieve en attractieve buitenverlichting in combinatie met de beste lichtoplossing.

Harry Haitsma, Project-realisator Duurzame energie zonneboilers, van Gemeente Leeuwarden  laat de mogelijkheden zien van subsidietrajecten van de aanschaf en installatie van zonneboilers. Verder geeft Barry de Nooij van Solesta productinformatie over zonneboilers. Tenslotte laat Lieuwe Feenstra, opleidingsadviseur van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen digitaal lesmateriaal zien dat beschikbaar is via www.educationer.eu.

Programma:
12.00 uur Jan Adema
12.20 uur Harrie Langenhuizen
12.30 uur Harry Haitsma
12.40 uur Barry de Nooij
12.50 uur Lieuwe Feenstra

Interesse?
De lezing vindt plaats op dinsdag 12 november van 12.00 uur tot 13.00 uur op de
Anne Wadmanwei 6, 8914BD Leeuwarden. Inloop met een broodje vanaf 11.30 uur.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.