11 oktober 2018: DuurzaamDoen lezing over de zin en onzin van gasloos bouwen

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Uneto-VNI en OTIB nodigen u graag uit voor een Duurzaam Doen Lunchlezing op DONDERDAG 11 oktober 2018 over de zin en onzin van gasloos bouwen.

Factory Zero
Jan Willem van de Groep  is onder meer bedenker en initiator van de Stroomversnelling en het concept Nul op de Meter. Na 7 jaar Energiesprong is hij  zo’n 2 jaar geleden met het bedrijf Factory Zer0 begonnen. Dat deed hij in de overtuiging dat de bouwsector fors goedkoper moet kunnen produceren om de CO2 besparingsdoelen te kunnen halen. Het doel van Factory Zero is de industriële productie van gevels en daken waarin slimme installatiesystemen zijn geïntegreerd voor zowel nieuwbouw als renovatie. Zeker 95% van het werk op de bouwplaats moet daarbij geëlimineerd worden. Hooguit 35% mag overblijven in de fabriek. Het bedrijf is gestart met de productie van installatiemodules waarmee woningen gasloos gebouwd en verbouwd kunnen worden.

Gasloos bouwen en renoveren
Gasloos bouwen en renoveren is het afgelopen jaar uitgegroeid tot de heilige graag van de verduurzaming. Er is ook veel weerstand. Want gas is toch een transitiebrandstof en nog altijd schoner dan kolen. Is het wel zo slim om dat los te laten. Jan Willem laat zien welke gasloze oplossingen er zijn maar zal ook laten zien dat gasloos geen doel op zich moet worden. De huidige gasvraag zonder isolatiemaatregelen vervangen door all-electric oplossingen of fossiele warmtenetten kan ons wel eens van de regen in de drup brengen. De bouwsector speelt dus een belangrijke rol bij het verduurzamen van de woningvoorraad. Jan Willem zal laten zien hoe, onder druk van deze opgave, de beschikbaarheid van nieuwe technologieën en het afnemend aantal vakmensen de sector gaat veranderen. Industrialisatie en daaraan gerelateerde innovaties spelen daarbij een sleutelrol.

Wil je meer weten over gasloos bouwen en renoveren, kom dan op DONDERDAG 11 oktober naar de DuurzaamDoen lezing.

Programma
11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur welkom door Roeland Westra
12.25 uur Jan Willem van de Groep van Factory Zero
13.15 uur ruimte voor vragen
13.30 uur afronding

De lezing vindt plaats op DONDERDAG 11 oktober 2018 van 12.15 uur tot 13.30 uur
Aan de Anne Wadmanwei 6, 8915 BD EJ Leeuwarden
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur

Interesse?

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Functie (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Aantal personen (verplicht)

  Over de auteur

  Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

  Gerelateerde berichten

  Comments are closed.