10 juni 2014: DuurzaamDoen lunchlezing Energy Challenges Fryslân

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen nodigen u graag uit voor een DuurzaamDoen lunchlezing over de Energy Challenges in Fryslân op dinsdag 10 juni 2014.

De Energy Challenges Fryslân is een spel voor basis- en voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. In dit project komen gedrag en techniek samen. Er kunnen zes Energy Stars worden behaald door het opzetten van een campagne, het organiseren van events en het bedenken van slimme en concrete oplossingen om energie en water te besparen in het eigen schoolgebouw. Eigenaarschap en zelf doen door de scholieren staat centraal. Tegelijk adviseren techniekstudenten van ROC Friese Poort en NHL Hogeschool, onder begeleiding van experts uit het bedrijfsleven, de scholieren en schoolleiding over eenvoudige en verdergaande maatregelen om te besparen op het energie- en waterverbruik van de school. En dat levert een daadwerkelijke besparing op de energierekening op!

Bij het project zijn verschillende grote en kleine bedrijven betrokken, evenals maatschappelijke organisaties, de provincie Fryslân en gemeenten in Friesland. Jongeren enthousiasmeren voor techniek en duurzaamheid staat centraal. Tegelijk zien we dat het project bedrijven en initiatieven met elkaar verbindt en de kennisontwikkeling over energiebesparing in maatschappelijk vastgoed wordt gestimuleerd. Tijdens de lunchlezing is ook het mobiele FabLab in Fryslân te bezichtigen. 

Programma:
11.30 – 12.00 Inloop met een broodje
12.00 – 12.10 Opening
Roeland Westra ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
12.10 – 12.30 uur
Presentatie projectleider Hotze Hofstra
12.30 – 12.45 uur
Presentatie maatwerkadvies en bevindingen
door de studenten
12.45 – 13.15 uur
Debat over de opzet en ervaringen met het project.
Wat betekenen de Energy Challenges voor regionaal mkb?

Interesse?
De lezing vindt plaats op dinsdag 10 juni van 12.00 uur tot 13.30 uur
bij ROC Friese Poort  Wilaarderburen 1 te Leeuwarden.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.