Toolbox meeting Damstra Service & Onderhoud in Duurzaam Doen Huis

‘Met een toolbox meeting halen we onze monteurs even uit de dagelijkse hectiek’, vertelt Sietze Bergsma van Damstra Service & Onderhoud. ‘Het is een moment om elkaar te zien en om praktische zaken met elkaar te delen en te overleggen. Dinsdag 17 oktober 2017 kwamen ongeveer 25 (service)monteurs bij elkaar voor de toolbox meeting in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

Klik door voor een foto impressie van de toolbox meeting van Damstra Service & Onderhoud

Alerte monteurs
‘Onze KAM-manager stelt de onderwerpen van de agenda van de toolbox meeting vast’, zegt Sietze Bergsma. ‘Vandaag hebben we met elkaar gesproken over het werken op een vaste steiger en het werken met elektrische arbeidsmiddelen’. Dit zijn onderwerpen die bij VCA: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. ‘Onze monteurs blijven alert in hun dagelijkse werk door deze praktische onderwerpen met elkaar te bespreken’.

Nu de vakman van de toekomst
‘Jij kunt het verschil maken’ , zo prikkelt Roeland Westra van Centrum Duurzaam de (service) monteurs van Damstra Service & Onderhoud. ‘Vooral in deze technisch snel veranderende wereld waarin sprake is van een toenemende vraag naar duurzame technieken’. Deze ontwikkelingen vragen meer van (service) monteurs op het gebied van technisch- en sociaal vakmanschap en ondernemerschap of ondernemend gedrag. En dat betekent meer bij- en nascholing. Nederland loopt in dat opzicht achter ten opzichte van Engeland en Scandinavië. ‘Kies voor continue scholing en pak die kans om nu de vakman van de toekomst te zijn. En neem contact op met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen voor de opleidingsmogelijkheden’.

Duurzaam Doen Huis
Het Duurzaam Doen huis is een technische praktijkomgeving waar studenten en bedrijven altijd werken met de nieuwste technische opstellingen van 22 fabrikanten uit Nederland op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en domotica. ‘ We leren onze studenten welke stappen nodig zijn om in de woningbouw en kleine utiliteit te komen tot energie neutraal, klimaatneutraal of CO2-neutraal’, legt Roeland Westra uit. Verduurzaming bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is het energiezuinig maken van installaties. De tweede stap is het opwekken van energie door zon, wind, aardwarmte en biomassa. En stap drie is het opslaan van energie. Met als resultaat energiebesparing en het reduceren van CO2 uitstoot.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.