Techniek studenten ROC Friese Poort maken met Smederij Easterhei voetgangersbrug

Dinsdag 3 oktober 2017 is de voetgangersbrug Wad’n Brug in Leeuwarden officieel geopend. De brug verbindt het terrein van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei in Leeuwarden met het voetpad langs de Slauerhoffweg. Daarmee krijgen studenten en medewerkers een veilige looproute naar school. Tot voor kort moesten zij nog over het industrieterrein naar school. Studenten van ROC Friese Poort ontwierpen zelf de brug en zetten de constructie in elkaar.

Samenwerking
De brug kwam tot stand in samenwerking met gemeente Leeuwarden, industriepark De Zwette, Smederij Easterhei en ROC Friese Poort. De gemeente Leeuwarden zorgde voor het verplaatsen van de bushalte en de aansluiting van het voetpad. Voortaan kunnen studenten en medewerkers bij de bushalte uitstappen en over het nieuwe voetpad en brug op het schoolterrein komen.

Feestelijke opening
De voetgangersbrug werd feestelijk geopend door de makers van de brug, drie Techniek-studenten. Zij onthulden de naam: ‘Wad’n Brug’. De naam verwijst naar de Waddeneilanden, waar de studenten vandaan komen. Ook komt ‘Wad’ uit Anne Wadmanwei erin terug. En het is een naam die echt ‘Liwadders’ klinkt. Vestigingsdirecteur Dries Koster prees in zijn toespraak de studenten voor hun prestatie en bedankte alle partijen die in dit project samengewerkt hebben.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.