Studenten Media Vormgeving pitchen eerste idee Light Challenge 2018 in VR en 3D

‘Onze studenten Media Vormgeving presenteren vanavond een ontwerp van een object om het publiek om een bijzondere wijze te attenderen op de Nieuwe Willemshaven’, vertelt Pietrix Runia van ROC Friese Poort. ‘En ik laat me als opdrachtgever graag verrassen en inspireren’, zo vult Minne Schiphof van de gemeente Harlingen aan. Woensdag 13 juni 2018 vond het presentatiemoment Light Challenge 2018 plaats in het Upcyclecentrum in Almere.  ‘Een mooie gelegenheid voor onze studenten om hun idee te presenteren in VR, 3D en op basis van een maquette’.

Klik hier voor en beleef de pitch van de studenten Media Vormgeving op de Light Challenge 2018 zelf mee

Bierbrouwerij als inspiratie
‘Onze inspiratie is de historie van Harlingen’, legt Luka van der Meer, student mediavormgeving ROC Friese Poort uit.. In de Middeleeuwen waren er veel bierbrouwerijen in Harlingen. Veel zeelieden in Harlingen dronken bier wat goedkoper was dan water. Zo kwamen we samen met onze bedrijfscoach Dirk Walinga op het idee van een bierfles als opvallende wegwijzer’, licht Niels Hoogland student mediavormgeving ROC Friese Poort toe. De bierfles gaat mee met de waterstanden eb en vloed door vloeistoffen en sensoren in de fles. De bierfles  leent zich uitstekend om er selfies mee te maken.  Het werk van de kunstenaar Claes Oldenburg is als inspiratie gebruikt voor de bierfles. Deze pop-art stroming met zijn zogenaamde blow-ups zorgen voor vervreemding van het object. Volgens de jury een prima eerste idee met voldoende potentie. Werk de vorm of het concept van de vorm verder uit, aldus de jury. ‘Zo kun je denken aan een message in a bottle. Maar werk ook de uitwerking van de verlichting en de circulariteit verder uit’.

Levensecht onderwijs
‘Leren door vragen uit de buitenwereld zoals de Light Challenge staat bij ons voorop’, zegt  Roeland Westra. ‘We noemen dat levensecht onderwijs’. Zo werken onze studenten in de Light Challenge met bedrijfscoaches en een kunstenares’. Naast vakmanschap vragen deze levensechte projecten ook sociaal vakmanschap en ondernemerschap of ondernemend gedrag van de studenten . ‘We leiden onze studenten immers op tot de vakmensen van de toekomst’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.