Studenten ECO kubus in gesprek van Van Dam Groep

Op vrijdag 6 maart 2015 spraken studenten van de ECO kubus van ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam met vertegenwoordigers van de Van Dam Groep. Het doel van deze bijeenkomst was om met elkaar informatie uit te wisselen over het installatiewerk van de ECO Kubus. De vertegenwoordigers van de Van Dam Groep gaven uitleg over de Plug&Play installaties van de ECO kubus.

Klik hier voor de foto impressie

Plug&Play installaties
Met deze installaties is het niet alleen mogelijk om metingen te verrichten in de ECO kubus. Ook kunnen studenten nu de temperatuur en de luchtvochtigheid regelen. Dit kan allemaal door middel van andere installaties die gekoppeld zijn aan de Plug&Play installatie. Studenten van elektro techniek plaatsen deze Plug&Play installaties in de ECO kubus in samenwerking met de studenten bouwkunde die de ECO Kubus realiseren. De ECO Kubus is een initiatief van Centrum Duurzaam in samenwerking met bedrijven zoals bijvoorbeeld de Van Dam Groep en Jorritsma Bouw.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.