Prikkelende Duurzaam Doen Lezing over megapress en drinkwaterveiligheid

Is lassen verleden tijd door de nieuwe perstechniek megapress? En hoe drinkwaterveiligheid borgen? ROC Friese Poort Centrum Duurzaam organiseerde op woensdagavond 8 april 2015 een Duurzaam Doen Lunchlezing om deze vragen te bespreken. Antonie van Renswoude van Viega prikkelde de nieuwsgierigheid van de aanwezigen met een inhoudelijke uitleg over perstechniek en drinkwaterveiligheid. Voor ruim 35 personen waaronder ondernemers, BBL studenten Servicemonteur Duurzame Installatietechniek en docenten een interessant technisch verhaal met nieuwe technische mogelijkheden en inzichten.

Klik hier voor een foto-impressie

Megapress
Megapress is een persverbindingssysteem voor het persen van dikwandige stalen buizen. De eerste stap is het op maat snijden van de stalen buis. Vervolgens is het een kwestie van ontbramen, de fitting op de buis steken en persen maar. Voor de installateur is bij draadverbindingen, gegroefde verbindingen en gelaste verbindingen een tijdsbesparing van 35 – 60% te behalen, aldus Antonie van Renswoude van Viega. Megapress is toepasbaar in verwarmingsinstallaties, sprinklerinstallaties en industriële installaties.

Drinkwaterveiligheid
Leidingwaterinstallaties in huizen en gebouwen zijn vanaf 1960 veranderd. Er is een toename van watertappunten, langere leidingen en grotere debieten. Van alle nieuwbouw kent 60% problemen in de zin van drinkwater hygiëne. Onveilig drinkwater ontstaat vaak door een onjuist ontwerp en gebruik van leidingwaterinstallaties. Volgens Antonie van Renswoude is drinkwaterkwaliteit een kwestie van techniek zoals bijvoorbeeld de Viega Hygiëne Plus. De voordelen van dit drinkwaterinstallatiesysteem zijn gegarandeerde waterverversing, geen onnodig waterverbruik en totale controle drinkwaterkwaliteit.

Bedrijfsopleidingen
ROC Friese Poort bedrijfsopleidingen is de opleider voor de zakelijke markt. Werktuigbouw, installatietechniek en elektrotechniek maken onder andere deel uit van het opleidingsaanbod. Onlangs is er een nieuwe opleiding gestart: Servicemonteur Duurzame Installatietechniek. Christa Visser en Detje Kortwijk zijn de persoonlijke aanspreekpunten voor bedrijven.

Duurzaam Doen Lezing
Centrum Duurzaam organiseert regelmatig lezingen en workshops. Tijdens deze bijeenkomsten komen studenten, docenten en het bedrijfsleven bij elkaar om kennis met elkaar te delen. De lezingen worden georganiseerd door ROC Friese Poort Centrum Duurzaam in samenwerking met Uneto VNI en Kenteq.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.