Prikactie Green Graffiti bij Centrum Duurzaam Leeuwarden

In samenwerking met O3 Leeuwarden organiseert Centrum Duurzaam elke maand een duurzame prikactie. Deze actie heeft als doel studenten meer bewust te laten worden van duurzaamheid in de dagelijkse praktijk. Stagiaires van O3 Leeuwarden kwamen 22 mei 2015 naar Centrum Duurzaam Leeuwarden om met studenten Green Graffiti te maken.

Klik hier voor een foto impressie van de prikactie

Green Griffiti
Green graffiti, ook wel bekend als mos graffiti, is een mengsel met als basis mos en melk met een soort verf als eindresultaat. Dit mengsel is aan te brengen op verschillende soorten oppervlakten. Het mengsel heeft tijd nodig om te groeien, maar mits goed gedaan kan je er prachtige dingen mee maken. Een andere naam voor green graffiti is eco-graffiti of groene graffiti. Deze mosverf is een duurzame vervanger voor verf in spuitbussen, verfstiften of andere soortgelijke giftige chemicaliën.

Zelf mosverf maken
Samen met een aantal studenten van de technische opleidingen is er mosverf gemaakt. De O3 Leeuwarden hadden zelf klompen mos meegenomen. Door het toevoegen van twee koppen karnemelk (of yoghurt) en twee koppen water ontstaat er vervolgens een mengsel. De studenten brachten met een verfkwast dit verfmengsel aan op

O3 Leeuwarden
Het leerbedrijf van ROC Friese Poort waar jongeren en het bedrijfsleven elkaar kruisen. Elk studiejaar zijn studenten druk bezig met een tal van projecten voor ondernemers, het onderwijs en de overheid. Opdrachtgevers en studenten van het MBO en HBO werken met bij O3 Leeuwarden onder een plezierige samenwerking. Op onze prachtige locatie in de Blokhuispoort verzorgen wij uw project.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.