Kennismaking bedrijven en winkelpark De Zwette met ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam

Op donderdag 12 december 2013 waren de bedrijven en winkels van De Zwette Leeuwarden uitgenodigd om kennis te maken met de activiteiten van ROC Friese Poort Centrum Duurzaam. De bijeenkomst bestond uit een lunchlezing met een tweetal presentaties en een rondleiding door het praktijkgedeelte van de technische opleidingen en innovatiewerkplaats. Volgens locatiemanager, Peter van Tuinen, een mooie gelegenheid om praktische invulling te geven aan het lid zijn van Bedrijven en winkelpark De Zwette. De bijeenkomst is een voorbeeld van een activiteit die parkmanager Lex Vergnes regelmatig organiseert voor bedrijven en winkels van De Zwette om te netwerken, kennis te delen, te leren en te inspireren. Ongeveer 25 personen waren aanwezig bij deze informele kennismaking.

Kennismaking
ROC Friese Poort verzorgt middelbaar beroepsonderwijs, volwassenonderwijs, bedrijfsopleidingen en beschikt over de avondacademie. Met Centrum Duurzaam wil ROC Friese Poort een duurzame plus ontwikkelen voor de bestaande technische opleidingen. Door innovatieprojecten zoals Flexoplast en Frisian Eco Car werken deelnemers van ROC Friese Poort samen met bedrijven aan duurzaamheid. Op deze manier wil ROC Friese Poort jongeren laten zien dat techniek leuk, duurzaam en uitdagend is. Bovendien is ROC Friese Poort in staat om door projecten nieuwe (duurzame) technieken toe te passen binnen het opleidingsprogramma en daarmee onderwijsvernieuwing tot stand te brengen, aldus Roeland Westra van ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam.

Duurzaamheid in personeel
Volgens Trudie Timmerman Wildeboer van Led Factory is duurzaamheid meer dan techniek. Duurzaamheid in personeel is voor elk bedrijf een onderscheidende factor. Kijk naar wat mensen leuk vinden en probeer op deze manier talenten te achterhalen. Probeer als bedrijf ook personeel te begeleiden in problemen en zodoende persoonlijke ontwikkeling te realiseren. De uitdaging is dan ook om verder te kijken dan alleen een functieprofiel.

Open Dagen
Op 24 en 25 januari 2014 organiseert ROC Friese Poort de Open Dagen voor jongeren, volwassenen en medewerkers van bedrijven. Een idee is om de bedrijven van De Zwette bedrijven en winkelpark op een actieve manier bij te betrekken bij deze open dagen. Door zich te presenteren binnen de school of als bedrijf open te zijn als verlengstuk van de opleiding.

De Zwette bedrijven en winkelpark
Op De Zwette zijn bedrijven voor wonen, keukens, vloeren, doe-het-zelf, auto’s en motoren. Voor ontspanning is er een kartbaan en voor voor kinderen Monkey Town. En uiteraard zijn er productie- en bouwbedrijven. Ook de dienstverlenende sector van accountant, opleidingen en advocaten is er te vinden.

De bereikbaarheid van De Zwette is bijzonder goed. Vanuit alle richtingen in Fryslân kan men voor winkelen en werken terecht bij De Zwette. En dit wordt de komende jaren nog beter door de aanleg van de haak om Leeuwarden.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.